2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Nakládaný eidam

Název Množství a jednotka
eidam 150 g
červená paprika 1 ks
pálivá paprika 1/2 lžičky
mletá sladká paprika 1 lžička
olej asi 2 dl
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a nakrájeným nadrobno česnekem.
Sýr nakrájíme na menší kostičky, papriku a cibuli na proužky. Vše smícháme a vložíme do sklenice s olejem. Promícháme a dolijeme olejem tak, aby vše bylo ponořeno. Na závěr vložíme do sklenice bobkový list.


Další fotografie
 


RECEPTY

Krémová česnečka

Postup: Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...